Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

vr 9 november 2018

Filmavond

Locatie: 
 De Brug
Tijdstip: 
 19:45 uur

Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te gaan schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.   (Tekst uit achterkant DVD). Daan Ingelse.

terug
 


 
 

Inloggen


 

Jongvolwassenenkring
datum en tijdstip 21-01-2019 om 19:30 uur
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 22-01-2019 om 19:15 uur
meer details

 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.